Αποκαλυπτηρια

2015-02-12 22:30
ΣΕ ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΑΛΩΝΕΣ

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του παπα Γιάννη Αλεβυζάκη

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του παπα Γιάννη Αλεβυζάκη
Οι Αλώνες έζησαν στιγμές εθνικής συγκίνησης το μεσημέρι της Κυριακής, με την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του παπα Γιάννη Αλεβυζάκη.
 
Με τον τρόπο αυτό εκπληρώθηκε ένα χρέος στον ιερέα που πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, επιδεικνύοντας απαράμιλλο θάρρος και αυτοθυσία ανιδιοτελούς πατριώτη.
 
Της επιμνημόσυνης δέησης προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από το ιερατείο της περιοχής.
 
Τιμές απέδωσαν τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής και ομάδα νέων με παραδοσιακές ενδυμασίες από το Σύλλογο Αργυρούπολης.
 
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, γοήτευσε το ακροατήριό του με λόγια καρδιάς, υμνώντας το μεγαλείο και τον πατριωτισμό του τιμώμενου ιερέως. Η ομιλία του ήταν από τις καλύτερες στιγμές της εκδήλωσης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γιος του παπα Γιάννη, ο κ. Γιώργος Αλεβυζάκης, που έχοντας ζήσει τα γεγονότα έδωσε όλο το στίγμα της εθνικής αντίστασης στην περιοχή.
 
Τον ομιλητή προλόγισε με ζεστή προσλαλιά ο δάσκαλος κ. Χρήστος Κωνσταντουδάκης.
 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους αρχών και φορέων.
 
Στη συνέχεια στρώθηκαν τάβλες «αργυρές» κατά το έθιμο που τηρούν με συνέπεια οι κάτοικοι του μικρού αυτού χωριού, αλλά μεγάλου σε ιστορία και παραδόσεις.
 
Και όσοι παραβρέθηκαν εκφράστηκαν με τις θερμότερες ευχαριστίες στο σύλλογο και στην οικογένεια του τιμωμένου, για την εκδήλωση που χαρακτήρισε η άψογη οργάνωση και η ζεστή φιλική ατμόσφαιρα. Αυτή που κάνει πάντα ξεχωριστές τις Αλώνες στον επισκέπτη και δημιουργεί την επιθυμία για μια απόδραση στο φιλόξενο περιβάλλον της.